ombudsmen-rf-napravila-v-ukrayinu-propozitsiyu-schodo-obminu-moryakiv

Омбудсмен РФ направила в Україну пропозицію щодо обміну моряків

 • 4645 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Уповноважена з прав людини РФ Тетяна Маскалькова наполягає якомога швидше провести процедуру обміну членів екіпажу українського судна "ЯМК-0041" на моряків з судна "Норд". Про це йдеться в заяві на сайті російського омбудсмена, передає УНН.

"З моменту затримання неодноразово зверталася до Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України Людмили Денисової з пропозицією сприяти здійсненню процедури обміну. Направляю їй чергового листа..." - заявила Москалькова.

Водночас, як повідомили у російського омбудсмена, екіпаж українського судна, затриманого російським прикордонниками 4 травня біля берегів анексованого півострова, - у важкому матеріальному становищі.

"Капітана українського судна я відвідувала вже два рази. Ніяких скарг на умови утримання і здоров'я він не має. Єдине, що турбує моряка, це невідомість і важке фінансове становище його сім'ї на батьківщині. Члени екіпажу також відчувають себе задовільно, мають можливість обстежуватися в лікувальних установах Севастополя", - сказала представниця офісу омбудсмена РФ в окупованому Криму Людмила Лубіна.

Вона також стала ініціатором зустрічі члена Виконавчої ради Європейського інституту омбудсмана (Відень, Австрія) зі спеціальним мандатом Генерального секретаря ЕІО з моніторингу дотримання прав і свобод людини Ніни Карпачової з екіпажем українського судна, додали у російського омбудсмена.

Нагадаємо, 25 березня у частині українських вод Азовського моря корабель морської охорони Держприкордонслужби затримав риболовецьке судно-порушника “Норд” під прапором РФ. Російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно "ЯМК-0041" 4 травня на захід від мису Тарханкут поруч з окупованим Росією півостровом.

Як повідомляв УНН, у червні Москалькова зустрілася з моряками судна "Норд".

Українські Національні Новини

Політика