ombudsmeni-v-lutkovska-ta-t-moskalkova-domovilisya-pro-vidviduvannya-polonenikh-na-teritoriyi-ukrayini-ta-rf

Омбудсмени В.Лутковська та Т.Москалькова домовилися про відвідування полонених на території України та РФ

 • 7670 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська та Уповноважений з прав людини в Російської Федерації Тетяна Москалькова домовилися про організацію відвідувань ними деяких категорій засуджених громадян Росії і України, які відбувають покарання в пенітенціарних установах на території України та РФ відповідно. Про це повідомив прес-секретар Тетяни Москалькової Олексій Зловедов, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Дані візити обумовлені взаємним бажанням уповноважених з прав людини, керуючись перш за все гуманітарними міркуваннями, ознайомитися на місці з умовами утримання ув'язнених, а також розглянути можливі варіанти реалізації стосовно конкретних випадків наявного в міжнародній практиці права засуджених на відбування покарання на території держави свого громадянства" , - зазначив він.

За словами О.Зловедова, терміни візитів узгоджуються.

Зазначається, що омбудсмен РФ має намір відвідати викрадених російських військовослужбовців, які перебувають в ув'язненні на Україні, а український омбудсмен В.Лутковська - своїх співгромадян, які відбувають покарання в Криму.

Як повідомляв УНН, В.Лутковська сподівається, що омбудсмен РФ проведе розслідування щодо можливих тортур стосовно "кримських диверсантів".

Українські Національні Новини

Політика