omelyan-vidzvituvav-pro-implementatsiyu-ugodi-pro-asotsiatsiyu-u-transportniy-sferi

Омелян відзвітував про імплементацію Угоди про асоціацію у транспортній сфері

 • 10446 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Україна продовжує імплементацію угоди про Асоціацію з ЄС, в тому числі у сфері інфраструктури. Загалом необхідно імплементувати 50 директив ЄС у транспортній сфері. Про це повідомив на брифінгу у Міністерстві інфраструктури голова відомства Володимир Омелян, передає УНН.

“Ми продовжуємо імплементацію Угоди про Асоціацію. Необхідно імплементувати близько 50 директив ЄС, у зв’язку з чим перед міністерством стоїть 110 завдань, 20 із яких мають бути виконані цього року. До Верховної Ради вже внесені законопроекти у сфері залізничного, автомобільного, водного авіаційного транспорту, прийняття яких дозволить імплементувати 10 директив ЄС”, — повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електронний квиток запроваджується вже у понад 10 містах

Як уточнив Омелян, також готуються та незабаром мають бути зареєстровані у парламенті законопроекти про поштовий зв’язок, про таксі, та про електрокари.

“Реалізація цих законів дасть можливість для інвестування та створення нових робочих місць”, — зауважив голова Мінінфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На безпеку на дорогах наступного року виділять 1,9 млрд грн

Крім того, як наголосив Омелян, ключове завдання відомства на наступний рік — це реформування “Укрзалізниці” за допомогою закону про залізничний транспорт.

Українські Національні Новини

Політика