oon-65-6-mln-osib-u-sviti-vimusheno-pokinuli-svoyi-domivki

ООН: 65,6 млн осіб у світі вимушено покинули свої домівки

 • 8666 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. На кінець 2016 року у світі налічувалося 65,6 мільйона вимушено переміщених людей. Про це йдеться у новій доповіді, опублікованій Агентством ООН у справах біженців, передає УНН.

"На кінець 2016 року у світі налічувалося 65,6 мільйона вимушено переміщених людей. Це приблизно на 300 тисяч більше, ніж було зафіксовано роком раніше", - зазначили в ООН.

Як зазначається, це число в 65,6 мільйона включає три важливі складові.

"По-перше, це кількість біженців - 22,5 мільйонів, яка є найбільшою ніж будь-коли. 17,2 мільйонів людей з цього числа знаходяться під опікою Агентства. Тоді як решта – це палестинські біженці, зареєстровані нашою сестринською організацією – Агентством ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт на Близькому сході. Конфлікт у Сирії лишається найбільшим джерелом для появи біженців (5,5 мільйона). Проте в 2016 році найвпливовішим новим чинником став Південний Судан, де катастрофічне припинення мирних переговорів у липні того року спричинило переміщення 739,9 тисяч осіб на період кінця року (1,87 мільйонів на сьогодні)", - йдеться у повідомленні.

Друга складова – переміщення людей усередині їхніх власних країн, додали в ООН. "Кількість ВПО на кінець 2016 року склало 40,3 мільйона у порівняні з 40,8 мільйона рік тому. Внутрішнє переміщення у Сирії, Іраку та і досі масштабне переміщення у Колумбії залишаються найбільшими кризами. Проте дана проблема має глобальний вимір, оскільки ВПО складають дві третини від загального числа осіб, які були змушені залишити свої домівки", - зазначили у Агентстві.

Вказано, що третя складова – шукачі притулку. "Це люди, які втекли з своєї країни та просять міжнародного захисту в якості біженців. Станом на кінець 2016 року загальна кількість таких людей у світі склала 2,8 мільйона", - сказано у повідомленні.

Із загальної кількості 65,6 мільйона примусово переміщених людей по всьому світу, 10,3 мільйона стали переміщеними у 2016 році. Приблизно дві третини з них (6,9 мільйонів) - це люди, переміщені у межах власної країни, додали в ООН.

Нагадаємо, за останніми даними ООН, за час конфлікту на Донбасі понад 1,6 млн осіб були змушені залишити свої домівки і стали ВПО.

Українські Національні Новини

Суспільство