oon-povidomila-pro-gumanitarnu-krizu-v-afganskomu-gazni

ООН повідомила про гуманітарну кризу в афганському Газні

 • 7656 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Жителі афганського міста Газні зіткнулися з нестачею питної води і продовольства з-за чотириденних боїв між збройними силами Афганістану і бойовиками руху "Талібан". Крім того, населення Газні позбавлене доступу до медичної допомоги. Про це повідомляє Управління ООН з координації гуманітарних питань, передає УНН з посиланням на Анадолу.

Лікарні міста переповнені пораненими. Магазини в Газні не працюють, що призвело до зростання цін, говориться в повідомленні.

Виїзди з міста перекриті, і тому населення не може покинути зону бойових дій. Життя мешканців Газні знаходяться в небезпеці, відзначається в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в афганському місті Газні тривають бої між урядовими військами і бойовиками руху "Талібан".

Начальник Генштабу ЗС Афганістану Шаріф Яфталі повідомив, що наступ талібів на місто в цілому вдалося відбити, і бої йдуть в декількох кварталах.

При цьому, за словами заступника голови Ради провінції Газні Амануллахом Камурані, таліби контролюють більшу частину міста і спалили багато громадських будівель.

Нагадаємо, Близько сотні спецназівців ВС Афганістану пропали безвісти в районі Аджрістан провінції Газні на сході країни за минулі два дні.

Українські Національні Новини

Новини Світу