oon-svoboda-peresuvannya-cherez-liniyu-zitknennya-zalishayetsya-neproportsiyno-obmezhenoyu

ООН: свобода пересування через лінію зіткнення залишається непропорційно обмеженою

 • 6414 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Для багатьох свобода пересування через лінію зіткнення залишається обмеженою, але, саме ці люди, яки підтримують зв'язок із родичами з окупованих територій, стануть одного дня фундаментом миру, тому їх не можна обмежувати. Про це розповіла голова Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер під час представлення 16-ї Доповіді про ситуацію із правами людини в Україні, передає кореспондент УНН.

"Свобода пересування через лінію зіткнення для багатьох, і багато з них це люди похилого віку, лишається непропорційно обмеженою. Жінка, яка перетинала лінію зіткнення у інвалідному візку сказала нашій команді: "Я не знаю наскільки високою має бути наша пенсія, щоб я заради неї могла знову пройти через усі приниження під час перетину лінії зіткнення", - сказала Ф.Фрейзер.

Вона додала, що незважаючи на ці обмеження при перетині, 25 тисяч осіб щодня перетинають лінію зіткнення. Їм доводиться стояти у довгих чергах серед замінованої місцевості.

"Для перетину працює лише 5 контрольно-пропускних пунктів, один з яких, це дерев'яний пішохідний трап, який з’єднує залишки мосту в Станиці Луганській. Видається, що наслідки цих обмежень карають тих, хто підтримує зв’язки з родичами по інший бік від лінії зіткнення. Але ж одного дня ці зв’язки між спільнотами стануть фундаментом миру, тому їх потрібно заохочувати, а не обмежувати", - підсумувала вона.

Як повідомляв УНН, моніторингова Місії ООН з прав людини, перебуваючи три місяці в Україні, занепокоїлась перепонами отримання переселенцями соцвиплат, при цьому вони ще звернулись до Уряду через незахищеність персональних даних переселенців.

Українські Національні Новини

Суспільство