oon-ukrayintsi-mozhut-rozrakhovuvati-na-povnu-pidtrimku-v-pitannyakh-zakhistu-prav-zhinok

ООН: українці можуть розраховувати на повну підтримку в питаннях захисту прав жінок

 • 14494 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Українці можуть розраховувати на повну підтримку ООН в питаннях гендерної рівності і захисту прав жінок. На цьому наголосила заступниця Генерального секретаря ООН  Фумзілє Мламбо-Нгкука під час зустрічі з Віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе. Про це УНН повідомили у прес-службі КМУ.

"Багато країн знаходяться в суттєво гіршому становищі щодо гендерної рівності ніж Україна. У вашій країні надзвичайно високий рівень освіченості, цей фактор має велике значення для забезпечення рівності прав жінок та чоловіків", - підкреслила заступника Генсека ООН.

В той же час вона наголосила на тому, що захист прав жінок, покращення умов їх життя – це постійна і всеохоплююча робота.

"Якщо права жінок в суспільстві не є захищеними, якщо вони почуваються не комфортно, їх права утискаються - то боротьба, навіть після закінчення збройного конфлікту в державі, триває і надалі для половини суспільства. Адже яка різниця, чи стріляють в тебе озброєні люди на вулиці, якщо ти піддаєшся насиллю вдома?" – зазначила Ф. Мламбо-Нгкука.

Вона також підкреслила, що українці можуть цілком розраховувати на підтримку ООН та інших міжнародних інституцій в цих питаннях. Особливий внесок у напрям впровадження рівноправ’я в Україні було зроблено урядами Канади та Швейцарії. Також Мламбо-Нгкука зауважила, що, за її інформацією, в Україні налагоджена тісна співпраця та діалог між урядом України, парламентом та представниками громадського суспільства і ЗМІ у питанні забезпечення гендерної рівності. Така кооперація дозволяє створити глибший та ширший ефект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони не завадило б ввести посаду радника із гендерних питань

Раніше нардеп Ірина Фріз заявила, що обмеження для жінок в українському війську потрібно скасувати.

Українські Національні Новини

Політика