opituvannya-bilshist-ukrayintsiv-pidtrimuye-zbroynu-borotbu-proti-rf

Масовані обстріли не схилили українців до переговорів з рф – опитування

 • 186679 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Незважаючи на масовані обстріли України, 86% українців вважають, що потрібно продовжувати збройний опір агресії росії. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, інформує УНН.

Цитата

"Попри російські обстріли, які руйнують інфраструктуру та забирають життя людей, 86% респондентів відповіли, що потрібно все одно продовжувати збройну боротьбу, навіть якщо обстріли продовжаться. Зокрема, серед них 71% повністю згодні з такою думкою (решта 16% скоріше погоджуються)", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Лише 10% респондентів відповіли, що потрібно перейти до переговорів для якнайшвидшого припинення обстрілів, навіть якщо доведеться піти на поступки росії.

Як зазначили соціологи, попри те, що із заходу на схід зростає частка тих, хто готовий до поступок, у всіх регіонах більшість дотримуються думки, що треба продовжувати збройний опір. Навіть на сході 69% респонденів дотримуються такої думки (це відповідали люди, які проживають у Харківській і Донецькій областях і зазнають постійних обстрілів).

Серед опитуваних, які обрали російську мову для проведення інтерв’ю, також переважна більшість (66%) вважають, що потрібно продовжувати збройний опір, навіть якщо обстріли продовжаться. Лише 29% вважають, що потрібно розпочинати переговорити, навіть якщо доведеться йти на поступки.

Додамо

Опитування провели 21-23 жовтня 2022 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Усього опитали 1000 респондентів з усіх регіонів України, крім АР Крим.

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 3,4% для показників, близьких до 50%, 3,0% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 10%, 1,5% – для показників, близьких до 5%.

Нагадаємо 

За даними опитування, через війну майже 40% українців втратили роботу і не працюють. 61% осіб, які мали роботу до війни, працюють.

Українські Національні Новини

Суспільство