optimalniy-sklad-politseyskoyi-misiyi-obsye-26-tisyach-osib-o-ayvazovska

Оптимальний склад поліцейської місії ОБСЄ 26 тисяч осіб – О.Айвазовська

 • 8372 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. За попередніми підрахунками оптимальний склад місії поліцейської місії ОБСЄ 26 тисяч осіб, а якщо в її складі хоча б буде 10-15 тисяч осіб, то бюджет обчислюватиметься сотнями мільйонів євро, що в найближчій перспективі не можливо. Про це в інтерв'ю "Фокусу" розповіла експерт політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ольга Айвазовська, передає УНН.

"Мінімальний склад такої місії, за попередніми підрахунками – 10 тис. осіб, оптимальний – близько 26 тис. Їм необхідно буде забезпечити візуальний контроль за 440 кілометрами кордону та порядок до, під час і після місцевих виборів в ОРДЛО. Якщо в склад місії увійде 10 – 15 тис. осіб, її бюджет буде обчислюватися сотнями мільйонів євро. Тому, коли питають, чи може місія почати роботу з грудня або січня, відповідь: ні, в системі бюджетування ОБСЄ це взагалі неможливо", - сказала вона.

Як повідомляв УНН, Ольга Айвазовська заявила, що через те, що сторони конфлікту на Донбасі мають розбіжності у поглядах на ключові моменти мінських угод, то, ймовірно, до кінця листопада буде представлено декілька варіантів дорожніх карт з виконання мінських угод.

Українські Національні Новини

Політика