orban-vvazhaye-scho-yevropa-u-postachanni-zbroyi-ukrayini-mozhe-diyti-i-do-vidpravlennya-mirotvorchikh-viysk

Орбан вважає, що Європа у постачанні зброї Україні може дійти до відправлення миротворчих військ

 • 717267 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європа "непрямо перебуває у стані війни з росією", оскільки європейські країни пообіцяли відправити бойові танки, щоб допомогти Україні протистояти вторгненню Москви. Про це УНН інформує з посиланням на Guardian.

Деталі

Націоналіст Орбан, якого було переобрано у 2022 році на четвертий термін поспіль, підтвердив, що членство в НАТО було "життєво важливим" для Угорщини, але сказав, що його уряд не постачатиме зброю Україні та розриватиме економічні відносини з Москвою.

"Ми збережемо наші економічні відносини з росією, і це те, що ми пропонуємо і нашим союзникам", - сказав Орбан у своєму щорічному зверненні до нації.

"Уряд Угорщини не вважає реалістичним припущення про те, що росія становить загрозу безпеці Угорщини чи Європі", - додав він.

Натомість, за його словами, Європа "на межі сповзання до війни… Фактично, вона вже перебуває у стані непрямої війни з росією", - сказав він.

"Ми повинні чесно визнати той факт, що війна стане більш дикою та жорстокою", - додав він.

"Все почалося з касок... зараз ми відправимо танки, на порядку денному - винищувачі, і скоро ми почуємо про так звані миротворчі війська".

Доповнення

Орбан засудив російську агресію, відмовившись при цьому критикувати путіна.

Орбан, який підтримував тісні зв'язки з путіним до війни, також відмовився відправити зброю Україні, натомість закликавши до негайного припинення вогню та мирних переговорів.

Він звинуватив санкції ЄС проти росії в тому, що вони викликали надхмарну інфляцію в Угорщині, яка в січні досягла максимуму ЄС майже у 26 відсотків.

Орбан, який керує країною з 2010 року, часто конфліктував із Брюсселем.

Під час останньої суперечки ЄС заблокував виділення Угорщини мільярдів євро.

Українські Національні Новини

Новини Світу