organizatorku-psevdoreferendumu-v-kramatorsku-zasudili

Організаторку псевдореферендуму в Краматорську засудили

 • 8992 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Ще одну організаторку незаконного референдуму в Краматорську засудили. Про це УНН повідомили у прес-службі проукратури Донецької області.

Покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробуванням на 2 роки призначив Краматорський міський суд організаторці незаконного референдуму щодо створення на території Донецької області так званої «ДНР».

Судом встановлено, що у квітні 2014 року, коли місто Краматорськ було захоплене бойовиками, 45-річна місцева мешканка, маючи певний досвід у проведенні виборів різного рівня і діючи з власних політичних міркувань щодо необхідності зміни меж території та кордонів України, очолила дільничну комісію, що знаходилась у ЗОШ №5.

11 травня жінка організувала та скоординувала роботу підлеглих членів комісії із розстановки урн для голосування, підрахунку бюлетенів та передачі представникам терористичної організації «ДНР» підписаних протоколів з результатами.

Провину жінки у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України повністю доведено. Суд, врахувавши у тому числі і щире каяття жінки, призначив їй покарання, не пов’язане з реальним позбавленням волі.

Як повідомляв УНН, ще одного "міністра ЛНР" оголосили в розшук за тероризм.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП