oshukaly-latviitsiv-na-try-mln-hrn-na-dnipropetrovshchyni-sudytymut-11-spivrobitnykiv-shakhraiskykh-sall-tsentriv

Ошукали латвійців на три млн грн: на Дніпропетровщині судитимуть 11 співробітників шахрайських "сall-центрів"

 • 21878 переглядiв

У Дніпропетровській області судитимуть 11 членів злочинної організації, які через шахрайські колл-центри ошукали громадян Латвії на 70 000 євро.

На Дніпропетровщині перед судом постануть 11 учасників злочинної організації, які ошукали громадян Латвії на 70 тис євро. Про це УНН повідомляє із посиланням на Офіс Генпрокурора та Нацполіцію. 

Деталі

Як повідомляється, їх обвинувачують у  шахрайстві у великих розмірах, незаконному поводженні зі зброєю та втягненні неповнолітніх у протиправну діяльність (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 304 КК України).

Троє організаторів, у тому числі довірена особа "вора в законі" на прізвисько "Лаша Сван", розробили спільний план заволодіння коштами громадян Латвії.  Обвинувачені створили шахрайські "сall-центри", які оснастили комп'ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням та клієнтською базою банківських установ. До роботи залучили операторів, у тому числі неповнолітню дівчину.

Представляючись співробітниками іноземних банківських установ, "працівники" центрів вводили потерпілих в оману та дізнавались конфіденційні дані банківських рахунків.  Після чого - виводили грошові кошти потерпілих на підконтрольні їм рахунки. 

Ошукали українців на понад 45 млн гривень під приводом продажу дронів для ЗСУ: дві жінки отримали підозру15.02.24, 13:44 • [views_0]

"Загальна сума, якою незаконно заволоділи шахраї, склала понад 70 тис євро", - вказали в ОГП. 

Під час проведення 30 санкціонованих обшуків за місцем мешкання обвинувачених та приміщень "сall-центрів" вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи та вогнепальну зброю.

Заходи з нейтралізації злочинної організації проводилися у кілька етапів на території України та Латвії.

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП