osnovnym-postachalnykom-dlia-vpk-rosii-ye-kytai-blinken

Основним постачальником для ВПК Росії є Китай – Блінкен

 • 26141 переглядiв

За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, Китай зараз є основним постачальником сировини і компонентів для російського військово-промислового комплексу, допомагаючи Росії відновити свою оборонно-промислову базу, незважаючи на санкції та експортний контроль.

Основним постачальником сировини і компонентів для військово-промислового комплексу Росії є Китай. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі міністрів G7, передає УНН.

Деталі

Коли йдеться про оборону Росії, основним постачальником нині є Китай. Ми бачимо, що Китай ділиться верстатами, напівпровідниками, іншими товарами подвійного призначення, які допомогли Росії відновити свою оборонно-промислову базу, яку санкції та експортний контроль погіршили

державний секретар США Ентоні Блінкен

Блінкен зазначив, що Китай не може одночасно і допомагати Росії, і зберігати хороші стосунки з Європою.

Якщо Китай, з одного боку, хоче мати добрі відносини з Європою та іншими країнами, він не може, з іншого, підживлювати те, що є найбільшою загрозою європейській безпеці з часів закінчення холодної війни

державний секретар США Ентоні Блінкен

Блінкен підкреслив, що якщо допомога Україні буде надалі відкладатися, то "існує реальний ризик того, що вона надійде занадто пізно". Він наголосив, що Україні необхідно негайно отримати більше ресурсів.

Блінкен попередив Пекін щодо росії: "Китай не може стояти однією ногою в обох черевиках"19.04.24, 16:00 • [views_0]