ostanni-rosiiski-ataky-na-enerhoinfrastruktury-zbytkiv-shchonaimenshe-na-100-milioniv-yevro-ukrenerho

Останні російські атаки на енергоінфраструктуру завдали збитків щонайменше на 100 мільйонів євро - Укренерго"

 • 77767 переглядiв

Останні російські атаки на енергетичні об'єкти України завдали шкоди високовольтному обладнанню "Укренерго" щонайменше на 90-100 мільйонів євро, за попередніми оцінками генерального директора компанії Володимира Кудрицького.

Останні російські атаки на енергетичні об’єкти України завдали збитків щонайменше на 100 мільйонів євро. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, пише УНН.

Деталі 

За попередніми підрахунками, чек за збитки, який буде пред’явлено ворогу за останні атаки, сягає щонайменше 90—100 млн євро, якщо говорити лише про високовольтне обладнання "Укренерго"

- розповів Кудрицький.

За його словами, більш тяжких наслідків вдалося уникнути, зокрема, завдяки інженерним укріпленням на енергетичних об’єктах, які облаштовуються спільно з обласними військовими адміністраціями та Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури.

22.03.24, 17:49 • [views_0]

За попередніми оцінками, без цього пошкоджень могло бути вдвічі більше, а наслідки ще серйознішими. Дякуємо колегам і продовжуємо нарощувати захист паралельно з відновлювальними роботами

– додав керівник «Укренерго».

Доповнення

Кудрицький підкреслив, що "в "Укренерго" були готові до ймовірних атак на енергосистему. Зокрема, був сформований склад необхідного обладнання та матеріалів, персонал проходив потрібні тренування".

В регіонах, які зазнали найбільших пошкоджень, ліквідацією наслідків атак та відновленням займається 10 мобільних ремонтних бригад, фахівців експлуатаційного персоналу підстанцій і ліній, підрядні організації. Сотні висококваліфікованих енергетиків працюють цілодобово над поверненням світла в домівки українців. 

- підсумував Володимир Кудрицький.

Нагадаємо

російська атака на енергосистему України в пʼятницю, 22 березня, стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення. Внаслідок пошкоджень енергоінфраструктури ДТЕК втратив 50% генерації електроенергії.

Володимир Омельченко

Війна