ostannii-shedevr-karavadzho-muchenytstvo-sviatoi-ursuly-vystavleno-na-vystavtsi-v-londoni

Останній шедевр Караваджо "Мучеництво святої Урсули" виставлено на виставці в Лондоні

 • 14791 переглядiв

Остання картина Караваджо "Мучеництво Святої Урсули", що містить його автопортрет, вперше за 20 років буде виставлена в Лондоні на виставці Національної галереї "Останній Караваджо" з 18 квітня до 21 липня 2024 року.

Останню картину італійського майстра Караваджо, якого вважають одним з основоположників мистецтва бароко,  уперше за 20 років буде виставлено в Лондоні. Про це УНН пише з посиланням на Euronews.

Деталі

Нова експозиція Національної галереї "Останній Караваджо", яка триває з 18 квітня до 21 липня 2024 року в Лондонській національній галереї, проливає світло на творчість художника.

"Мучеництво святої Урсули", остання робота Мікеланджело Мерізі да Караваджо, була написана 1610 року. Того ж року художник помер, повертаючись до Риму після отримання папського помилування за вбивство. Особливо цікавим є те, що "Мучеництво святої Урсули" включає автопортрет самого Караваджо, який постає в образі безпомічного глядача, що зазирає через плече святої.

Протягом сотень років цю картину вважали роботою одного з послідовників Караваджо, але в 1980-х роках, після виявлення архівного листа з подробицями її замовлення, стало відомо про її приналежність руці Караваджо. Минулого разу картину можна було побачити в Великобританії близько 20 років тому. Лист із державного архіву Неаполя (Archivio di Stato, Naples), що став підтвердженням приналежності твору та фіксує деякі з етапів створення полотна, також стане частиною запланованої експозиції і буде показаний у Великій Британії вперше.

Крупнейший художественный музей Финляндии признал Репина украинцем30.01.2024, 17:47 • [views_0]

Анастасія Рябоконь

Культура