otruyennya-ditey-u-cherkasakh-moglo-statisya-cherez-rozpilennya-yakoyis-rechovini-groysman

Отруєння дітей у Черкасах могло статися через розпилення якоїсь речовини – Гройсман

 • 13470 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Отруєння дітей у Черкасах могло статися через локальне розпилення речовини, яку на даний час намагаються встановити фахівці. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на брифінгу у Черкасах, передає УНН.

"Хочу сказати, що стан дітей покращується. Зі слів лікарів, ситуація повністю знаходиться під контролем. І зараз всі служби працюють над тим, щоби виявити, що ж відбулося. Перша версія – що відбулося розпилення локальне якоїсь речовини. Але правоохоронці зараз працюють і лабораторії працюють для того, щоб виявити цю речовину", - наголосив він.

Гройсман запевнив, що наразі ситуація локалізована й діти поправляються.

Як повідомляв УНН, станом на 14:30 до лікувальних закладів міста Черкаси госпіталізовано 53 учня та 2 вчителя, які отруїлися під час проведення шкільної лінійки.

Як повідомили у ДСНС, експрес-аналізом повітря на наявність сірководню, аміаку, хлору, а також горючих газів, отруйних речовин на місці події виявлено не було. Згодом були задіяні методики, що дозволяють зробити дослідження території та приміщень школи щодо небезпечних речовин більш широкого спектру дії. Триває робота щодо дослідження радіаційного фону.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП