otruyennya-v-cherkasakh-22-ditini-vipisani-z-likarni

Отруєння в Черкасах: 22 дитини виписані з лікарні

 • 11555 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Сьогодні, 22-ох дітей, яких було госпіталізовано зі шкільної лінійки у Черкасах, уже виписали з лікарні і вони знаходяться вдома. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МОЗ.

"У лікарнях - Черкаській дитячій обласній і Черкаській обласній - досі перебуває 36 людей: 32 дитини і 4 дорослих. Дорослого, який ще вчора був у відділенні інтенсивної терапії, уже перевели до звичайної палати. Стан дорослих і дітей, за словами медиків, задовільний. Ймовірно, їх випишуть найближчим часом", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, 8 травня під час шкільної лінійки у Черкасах трапився випадок отруєння. Загалом госпіталізовано 58 людей: 54 дитини і 4 дорослих. Лікарі констатували, що у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. У відділення інтенсивної терапії потрапило 11 дітей, через день їх перевели у звичайні палати. Встановлено, що отруєння відбулося локально на території, де проходила лінійка, - постраждалих за межами школи немає.

Відмітимо, за словами голови Держпродспоживслужби Олега Рубана, щороку фіксується 3-5 аналогічних випадків отруєння дітей у закладах освіти. Основними причинами стають позапланові ремонтні роботи, під час яких застосовуються неякісні матеріали (лаки, фарби тощо), та неякісне виконання таких робіт, використання дітьми балончиків індивідуального захисту, а також неправильна робота каналізаційних стоків.

Нагадаємо, діти у черкаській школі не могли отруїтися азотом.

Як повідомляв УНН, головною версією отруєння дітей у школі в Черкасах наразі залишається локальне розпилення невідомої речовини. З цього приводу активно працюють правоохоронці.

Українські Національні Новини

Суспільство