otruyennya-v-cherkasakh-u-likarni-vzhe-2-vchiteli

Отруєння в Черкасах: у лікарні вже 2 вчителі

 • 11464 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Станом на 14 годину, до лікувальних закладів м. Черкаси госпіталізовано 50 учнів та 2 вчителя. З них 11 дітей перебувають в реанімації в стані середньої важкості, решта в задовільному та легкому стані. Про це УНН повідомили у прес-службі ДСНС у Черкаській області.

Для надання психологічної допомоги батькам хворих дітей в лікарні організовано роботу психологів ДСНС.

З метою визначення причини погіршення стану здоров’я учнів хіміко-радіологічною лабораторією ДСНС на території школи проведені заміри повітря на вміст небезпечних хімічних речовин. Перевищень вмісту хімічних речовин понад граничнодопустимої концентрації не виявлено (аміак – 0 мг/м3; хлор – 0 мг/м3, сірководень – 0 мг/м3, горючі гази – 0 мг/м3). Рівень кисню в повітрі – 20,9% (при нормі – від 19 до 23%).

Нагадаємо, кількість дітей, які отруїлись невідомої речовиною у Черкасах, збільшилась до 51, з них 11 перебувають у реанімації.

Як повідомляв УНН, у Черкасах сталося отруєння дітей, деякі з них почали втрачати свідомість під час шкільної лінійки в місцевій ЗОШ № 8.

Як повідомили у ДСНС, експрес-аналізом повітря на наявність сірководню, аміаку, хлору, а також горючих газів, отруйних речовин на місці події виявлено не було. Згодом були задіяні методики, що дозволяють зробити дослідження території та приміщень школи щодо небезпечних речовин більш широкого спектру дії. Триває робота щодо дослідження радіаційного фону.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП