otrymaly-optymistychni-syhnaly-maliuska-u-ssha-zrobyv-zaiavu-pro-dopomohu-ukraini

Отримали "оптимістичні сигнали": Малюська у США зробив заяву про допомогу Україні

 • 76885 переглядiв

Міністр юстиції України Денис Малюська висловив оптимізм щодо схвалення американськими законодавцями з обох партій законопроекту про подальшу підтримку України у її війні проти російського вторгнення.

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив у середу, що отримав "досить оптимістичні" повідомлення від законодавців Палати представників і Сенату США щодо ухвалення законопроекту про допомогу Україні, передає УНН із посиланням на Reuters.

"Ми закликаємо залишити осторонь будь-які розбіжності чи політичні суперечки, спрямовані на внутрішні потреби, оскільки ми бачимо, що в обох таборах – і республіканці, і демократи – всі погоджуються, що підтримка має бути надана", – сказав Малюська журналістам під час прес-конференції в Посольство України у Вашингтоні.

Малюська сказав, що він і заступник міністра юстиції Ірина Мудра під час візиту до Вашингтона зустрічалися з великою кількістю законодавців, але не зі спікером Палати представників Майком Джонсоном.

Він сказав, що їх заспокоїли, що законодавці США розуміють ставки дворічної боротьби України з відсіч російським військам, і попередив, що нездатність отримати кошти призведе до "катастрофи на полі бою".

Він сказав, що сподівається на допомогу США в найближчому майбутньому, і що це, по суті, питання вирішення певних технічних питань.

Важливо, щоб Конгрес терміново ухвалив законопроект про допомогу Україні. Остін зробив заяву після розмови з Умєровим11.03.24, 21:12 • [views_0]