p-klimkin-planuye-zustritisya-z-kandidatami-u-prezidenti-frantsiyi-vklyuchayuchi-m-le-pen-ta-f-fiyona

П.Клімкін планує зустрітися з кандидатами у президенти Франції, включаючи М.Ле Пен та Ф.Фійона

 • 10816 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Міністр закордонних справ Павло Клімкін має намір найближчим часом відвідати Францію і зустрітися з основними кандидатами в президенти, включаючи кандидата від ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен. В інтерв'ю DT.UA глава МЗС України заявив, що з усіма учасниками президентських перегонів у Франції слід вести діалог, представляючи їм реальні факти про ситуацію в Україні.

"Я всім кажу: я вважаю, що з Ле Пен треба розмовляти, використовуючи аргументи, у тому числі й емоційні. Ось я вже бачився з Ле Мером, домовився, що поговорю з Фійоном, запросив зустріч із Макроном і Амоном. Але я вважаю, що з усіма потрібно розмовляти і давати їм реальні факти. Звісно, ми всі знаємо, що Росія фінансує Національний фронт, однак подивимося, як його представник відреагує на те, що людей у Криму запихають у психушки, як у радянські часи, що люди пропадають безвісти, що представників ООН і міжнародних гуманітарних організацій не допускають на півострів. Треба задіяти різні методи впливу", – підкреслив П.Клімкін.

За словами міністра, він має намір розмовляти навіть з тими політиками, які не сприймають логіки України.

"Ось у Німеччині є ліві, і дехто з них їздив у Донбас. Але це не означає, що ми відмовляємося з ними вести жорстку дискусію. На них треба намагатися тиснути, але тиснути аргументами, фактажем та емоціями, і казати їм: якщо ви це підтримуєте — убивства й катування людей, тоді ви мусите про це заявити в себе в країні. І треба йти в німецькі, французькі та інші медіа й казати: дивіться, що підтримують ці політичні сили! Тоді вони потраплять під громадський пресинг. А то вони позиціюють себе в певному сегменті як борці за щось", – зазначив він.

Глава МЗС констатував, що Україні необхідне продумане стратегічне бачення того, як перебити російську пропаганду, спрямовану на лівий і правий фланги політики європейських країн.

Нагадаємо, лідер французької ультраправої партії “Національний фронт” Марін Ле Пен відмовилася прибути допит в поліцію у справі про незаконно виплачені кошти своїм помічникам.

Нагадаємо, 20 лютого у штаб-квартирі французької ультраправої партії “Національний фронт” у місті Нантер під Парижем пройшли обшуки у справі фіктивного працевлаштування помічників голови партії Марін Ле Пен у Європарламенті.

Європейське бюро з боротьби з шахрайством (OLAF) встановило, що голова партійного кабінету Ле Пен Катрін Грізе і охоронець Тьєрі Леж’е були фіктивно найняті в якості помічників європарламентаря.

Українські Національні Новини

Політика