p-klimkin-pribuv-do-zhenevi

П.Клімкін прибув до Женеви

 • 8933 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Міністр закордонних справ Павло Клімкін та перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко прибули до Женеви на 34-ту сесію Ради ООН з прав людини, передає УНН.

"Міністр прибув до Женеви. Попереду - звернення до РПЛ, міністерська панельна дискусія щодо Криму, двосторонні зустрічі", - йдеться у повідомленні МЗС України у Twitter.

Міністр прибув до Женеви. Попереду - звернення до РПЛ, міністерська панельна дискусія щодо Криму, двостор.зустрічі pic.twitter.com/XxX0SEmd4R

— UKR Mission to UNOG (@UKRinUNOG) 27 лютого 2017 р.

 

І.Геращенко, яка прибула до Женеви разом із П.Клімкіним, зазначила, що у ці дні проходить так звана конференція Сегменту високого рівня 34-ї сесії Ради ООН з прав людини. В заході беруть участь майже 60 міністрів закордонних справ, керівництво ООН, Верховний комісар ООН з прав людини, інші високопосадовці.

"У рамках СВР міністерство закордонних прав України проводить конференцію високого рівня присвячену окупації Криму і системному порушенню прав людини на вкраденому Росією півострові. Співголовами конференції виступають міністри закордонних справ України, Латвії і Литви. Також міністр Клімкін 28 лютого виступить і в рамках Сегменту. А в круглому столі по Криму візьмуть участь Генсек РЄ Т. Янгланд, інші високопосадовці. Я разом з колегами, головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим і заступником міністра інформації Еміне Джапаровою візьмемо участь в спеціальному заході, нам є що сказати про політв'язнів Кремля, про знущання над журналістами, про репресії проти кримських татар і українців, про закриття українських і кримськотатарський шкіл і медіа. Крим залишається ключовою темою в порядку денному України", - написала І.Геращенко у Facebook.

Як повідомляв УНН, Міністерство закордонних справ України в рамках 34-ї сесії Ради ООН з прав людини проводитиме захід, присвячений ситуації із правами людини в Криму.

Українські Національні Новини

Політика