p-klimkin-sanktsiyi-nakladeni-na-rf-mayut-diyati-do-povnogo-zvilnennya-krimu

П.Клімкін: накладені на РФ санкції мають діяти до повного звільнення Криму

 • 8914 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Санкції потрібні для того, щоб Росія виконала Мінські угоди і вони повинні діяти до тих пір, поки Росія не залишить Крим. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час спільної прес-конференції з австрійським колегою, діючим головою ОБСЄ Себастіаном Курцом у Маріуполі, передає УНН.

«Санкції нам потрібні для того, щоб примусити Росію виконувати мінські домовленості. Якщо вона виконає їх, тоді можна починати говорити про зняття санкцій… Але санкції, які пов’язані з виконанням мінських, вони для того, щоб Росія Мінськ виконала. Це дуже просто. Або Мінськ виконується, і тоді санкції відміняються, або Мінськ не виконується і тоді потрібно знайти засоби, можливо посилити санкції, можливо інші засоби тиску. І тут немає ніякої розбіжності між нашою позицією і позицією ЄС. Це рішення власне ЄС. Але дуже важливо, і я хочу це підкреслити, що санкції, які накладені на Росію в зв’язку з тимчасовою окупацією Криму мають залишатися до того моменту, як Росія залишить Крим», - наголосив П.Клімкін.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що ОБСЄ потрібна Україні для того, щоб починати готувати вибори на території Донбасу.

Українські Національні Новини

Політика