p-poroshenko-pro-diplomativ-vi-potuzhniy-i-nadiyniy-front-pidtrimki-ukrayini

П.Порошенко про дипломатів: ви потужний і надійний фронт підтримки України

 • 9280 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. З року в рік українська дипломатія стає більш зрілою, більш досвідченою та більш наступальною. Ви – потужний і надійний дипломатичний фронт підтримки України. Про це йдеться у вітанні Президента України Петра Порошенка працівникам дипломатичної служби України, передає УНН із посиланням на прес-службу Глави держави.

Як відзначив П.Порошенко, з моменту, як чобіт агресора ступив на українську землю зі зброєю та намірами роздробити Україну, вітчизняна дипломатія рішуче виступила на захист держави та згуртувала солідну міжнародну коаліцію в інтересах України.

"Ця коаліція – це наш союзник і на полі бою – як на Донбасі, так і в Криму. Це наш союзник і на фронті внутрішніх реформ, які за своєю значущістю для суверенітету та цілісності держави не поступаються боротьбі з російським агресором. ...Як і українські воїни-герої, які протидіють наступу однієї з найпотужніших армій світу, ви взяли на озброєння правду і справедливість про Україну та боротьбу з агресором і гідно протидієте наступу гібридної брехні і кремлівської пропаганди", - додав Президент.

П.Порошенко також відзначив, що свідчення цього – продовження санкцій стосовно Росії та солідарний і єдиний трансатлантичний фронт підтримки України.

Він також додав, що безпрецедентне рішення Генеральної Асамблеї ООН, яке завдяки дипломатичним зусиллям на міжнародному рівні закріпило за членом Ради Безпеки ООН статус агресора та окупаційної влади.

"Прагматизм та твердість вітчизняної дипломатії продемонстровано і в питанні Угоди про асоціацію з ЄС. Ми розблокували процес її ратифікації в ЄС, не поступившись жодною літерою чи домовленістю в рамках політичної асоціації та економічної інтеграції з Євросоюзом. Завдяки участі вітчизняної дипломатії розблоковано і процес лібералізації ЄС візового режиму для українських громадян. Виконавши свою частину домовленостей, ми в праві вимогливо ставити питання про якнайшвидше завершення цього процесу і стороною ЄС. Будемо це робити і надалі", - йдеться у вітанні.

Глава держави також зауважив, що" наполегливими і послідовними маємо бути і в інших критичних для України питаннях: від притягнення агресора до відповідальності у міжнародних судах до енергетичної солідарності з Україною, відкриття нових ринків для українського виробника та залучення іноземних інвестицій в економіку".

Українські Національні Новини

Політика