p-poroshenko-proekti-rishen-normandskogo-formatu-mayut-poklasti-kray-rosiyskiy-agresiyi

П.Порошенко: проекти рішень "нормандського формату" мають покласти край російській агресії

 • 9300 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Президенти Франції та України домовились підготувати документи до можливої зустрічі в "нормандському форматі", щоб наслідком їх ухвали, стало припинення російської агресії. Про це на брифінгу за підсумками зустрічі зі своїм французьким колегою заявив Президент України Петро Порошенко, передає УНН.

"Звичайно зрозуміло, що левова частина наших переговорів була присвячена ситуації на сході нашої держави, протидії російській агресії, проти суверенної незалежної України і ситуації в Криму. Можу наголосити, що ми дуже ретельно обговорили всі обставини, визначили тактику наших дій на подальші декілька тижнів. Ми домовилися про те, щоб провести консультації і узгодити позиції для того, щоб підвищити ефективність можливої зустрічі в "нормандському форматі", - сказав Президент України.

Він зазначив, що "нам не потрібні багатогодинні переговори, ми впевнені в тому, що мають бути якісно підготовлені документи, схвалення яких, має нарешті принести мир на багатостраждальну українську землю. Цей мир може виглядати в закінченні російської агресії".

"Ми впевнені і в тому, що безпековий компонент Мінських угод має передувати політичному компоненту і активізація, як вже сказав пан президент, активізація ролі ОБСЄ, включаючи озброєну місію ОБСЄ, присутність ОБСЄ 24 годин на добу є запорукою ефективної імплементації Мінських угод", – зазначив П.Порошенко.

Як повідомляв УНН, Україна і Франція підготують проекти рішень зустрічі "нормандського формату".

Українські Національні Новини

Політика