p-poroshenko-rozpoviv-chomu-tes-ne-vidmovlyatimutsya-vid-roboti-na-antratsiti

П.Порошенко розповів, чому ТЕС не відмовлятимуться від роботи на антрациті

 • 11203 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. На сьогодні завершена модернізація енергоблоків Зміївської та розпочаті ті самі роботи на Трипільскій ТЕС, що дозволить використовувати там вугілля газової групи і не відмовлятися від антрациту, адже "ми твердо віримо, що звільнимо окуповані території і повернемо антрацитові шахти України". Про це під час візиту на Трипільську ТЕС заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні вже не просто запроектовано, а завершена модернізація енергоблоків Зміївської станції (ТЕС – ред.) і мені щойно доповіли, що ми розпочали зараз роботи по модернізації енергоблоків Трипільської (ТЕС) і при чому зробили це вдвічі дешевше, ніж нам пропонували проектувальники. І якщо буде збережено поточний рівень співвідношення ціни на вугілля, окупиться ця модернізація дуже швидко, а надійність, ефективність зросте на порядок", - сказав П.Порошенко.

П.Порошенко зазначив, що припинення постачання в Україну вугілля антрацитової групи з окупованих територій було спричинене намаганням Росії "знову через енергетику нас поставити на коліна і тут дуже чітко знали, бо наша станція працює на вугіллі антрацитової групи".

За словами П.Порошенка, ще на засіданні РНБО у 2015 році ним (П.Порошенком - ред.) було наказано розробити перемодернізацію блоків українських ТЕС і перевести їх на вугілля газової групи, "щоб ми могли використовувати і антрацит, і газ".

"Чому це важливо про антрацит, бо ми твердо віримо, що ми звільнимо окуповані території, ми повернемо антрацитові шахти України і будемо обирати, що буде більш ефективно, яке вугілля використовувати" – сказав Президент.

Нагадаємо, П.Порошенко заявив, що Україна зможе експортувати газ, якщо менше його споживатиме.

Українські Національні Новини

Політика