p-rozenko-rozpoviv-komu-i-na-skilki-bude-zbilsheno-pensiyu-z-pershogo-grudnya

П.Розенко розповів, кому і на скільки буде збільшено пенсію з першого грудня

 • 13898 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. З грудня перегляд розміру пенсій торкнеться 8,5 млн осіб, які отримують пенсію. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко під час засідання Ради у справах осіб з інвалідністю, передає кореспондент УНН.

"Перегляд розміру пенсійних виплат стосуватиметься приблизно 8,5 млн пенсіонерів, що стане невеликим, але приємним сигналом суспільству, що результатом реформ все-таки стає підвищення рівня і якості життя",- розповів П.Розенко.

Зокрема на 250 грн підвищиться виплата у зв'язку з втратою годувальника військовослужбовця. Такі виплати отримують понад 140 тис. українців.

Підвищення пенсії інвалідам війни та учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС відбуватиметься в розмірах від 200 до 340 грн. І пенсії переглядатимуться відповідно для 118 тис. інвалідів війни та 8 тис. інвалідів - учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

Також для 400 тис. інвалідів дитинства виплата збільшиться приблизно на 240 грн.

Як повідомляв УНН, в Україні відбувається підвищення соціальних стандартів і з 1 грудня фактично всі соціальні стандарти - мінімальних пенсії, зарплати, прожиткового мінімуму - зростає на 10,5% і понад 80 видів соціальної допомоги з сьогоднішнього дня буде проіндексовано на відповідний відсоток.

Українські Національні Новини

Суспільство