pakistan-zaboroniv-translyatsiyu-promov-ekspremyera-imrana-khana

Пакистан заборонив трансляцію промов експрем'єра Імрана Хана

 • 699951 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Пакистан заборонив телеканалам транслювати виступи та пресконференції колишнього прем'єр-міністра Імрана Хана, який веде кілька судових справ, чинячи тиск на уряд з метою проведення дострокових виборів. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Управління регулювання електронних ЗМІ Пакистану (PEMRA) звинуватило Хана в «постійному переслідуванні державних установ шляхом висування безпідставних звинувачень та поширенні ненависницьких висловлювань через провокаційні заяви», які можуть «порушувати суспільний мир і спокій».

PEMRA також заборонила трансляцію промов Хана в електронних ЗМІ у серпні та листопаді минулого року з тих же причин.
Однак обмеження були зняті один раз Високим судом Ісламабаду, а вдруге самим урядом.

Остання заборона була засуджена Комісією з прав людини Пакистану.

Заборона була введена після того, як він уникнув арешту поліцією, коли та з'явилася в його будинку в місті Лахор.

Хан, якого було підстрелено під час мітингу минулого року, звернувся до прихильників партії після спроб арешту з боку поліції і повторив свої твердження про те, що чинний уряд і співробітники розвідки причетні до невдалої спроби його вбивства.

Крім інших звинувачень, Хана звинувачують у тому, що він не декларував подарунки, отримані під час його перебування на посаді, або прибуток, отриманий від їхнього продажу.

Хан, який змушений був залишити свою посаду в результаті вотуму недовіри у квітні минулого року, наполягає на проведенні дострокових виборів, які мають відбутися не пізніше жовтня цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу