pakistan-zaperechuye-postachannya-boyepripasiv-ukrayini

Пакистан заперечує постачання боєприпасів Україні

 • 943692 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. У Пакистані заперечують постачання боєприпасів в Україну. Про це заявила прес-секретар Міністерства закордонних справ країни Мумтаз Захра Балоч, передає УНН з посиланням на Dawn.

Цитата

«Повідомлення про постачання Пакистаном оборонних виробів в Україну не відповідають дійсності», - заявила Балоч.

Деталі

Повідомлення про те, що Пакистан постачав Україні боєприпаси, регулярно з'являлися в ЗМІ з середини минулого року, але Ісламабад рідко офіційно заперечував свою причетність до російсько-українського конфлікту.

Кілька днів тому France 24 повідомила, що «виснаження запасів боєприпасів є однією з найнагальніших проблем Києва, оскільки Україна та її партнери звертаються до віддалених країн, таких як Південна Корея і Пакистан, як джерел артилерійських боєприпасів».

Зазначається, що Пакистан, за словами представника, дотримується політики невтручання у військові конфлікти.

У багатьох із цих повідомлень стверджувалося, що боєприпаси були відправлені в Україну через якусь іншу європейську країну.

«Пакистан експортує оборонні запаси в інші держави лише на основі твердих гарантій кінцевого використання і відсутності повторної передачі. І це стосується позиції Пакистану в українсько-російському конфлікті», - заявила вона.

Доповнення

Індійська газета The Economic Times повідомляла, що Пакистан має намір поставити Україні понад 10 тисяч ракет для реактивних систем залпового вогню “Град”.

Українські Національні Новини

Політика