palata-predstavnykiv-mozhe-proholosuvaty-za-dopomohu-ukrainu-vzhe-tsiiei-piatnytsi-dzhonson

Палата представників може проголосувати за допомогу Україну вже цієї п'ятниці - Джонсон

 • 20045 переглядiв

Палата представників Конгресу США може проголосувати за законопроект про надання допомоги Україні цієї п'ятниці, за словами спікера Майка Джонсона, який заявив, що більша частина коштів піде на поповнення американських озброєнь.

Палата представників Конгресу США може проголосувати законопроєкт про допомогу Україні вже цієї п'ятниці. Про це заявив спікер Майк Джонсон, передає NBC News, пише УНН.  

Деталі 

За словами Джонсона, конгресмени повинні мати 72 години на ознайомлення з текстом законопроєкту. Якщо текст буде оприлюднено у вівторок, це може означати, що Палата розгляне законопроєкти в п’ятницю.

Джонсон також розповів, що допомога Україні була найбільш "суперечливим" пунктом на конференції Республіканської партії. Водночас він визнав, що більша частина законопроєкту піде на поповнення американських боєприпасів — тож, це буде корисною для американських робочих місць.

Палата представників розгляне допомогу Україні на найближчому тижні – республіканець Тернер14.04.24, 23:45 • [views_0]

Спікер Палати представників зауважив, що республіканці хочуть голосувати окремо за питання про допомогу іноземним державам і що він віддасть перевагу надсиланню кожного законопроєкту окремо до Сенату, але остаточного рішення щодо того, чи об’єднати їх разом, ще не прийнято.

Доповнення

Днями спікер Конгресу США Майк Джонсон оприлюднив свій план підтримки союзників, представивши чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та інших пріоритетів національної безпеки.

Джонсон оприлюднив свою пропозицію під час закритої конференції Палати представників Республіканської партії після кількох місяців відкладення будь-яких рішень щодо цієї політично гострої теми.

Нагадаємо

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що цього на голосування винесуть допомогу Ізраїлю після нападу Ірану і гроші для України можуть бути частиною цього пакету.

"Це чиста політика": Зеленський про ініціативу Джонсона розділити допомогу Україні і Ізраїлю16.04.24, 11:55 • [views_0]