parlament-mozhe-rozglyanuti-zaprovadzhennya-voyennogo-stanu-na-chastini-donbasu-u-veresni-nardep

Парламент може розглянути запровадження воєнного стану на частині Донбасу у вересні – нардеп

 • 22304 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Ще до кінця поточної сесії парламенту може з'явитися законопроект, який дозволить визнати території Донбасу і Криму окупованими та запровадити на деяких територіях Донецької та Луганської областей воєнний стан. Розгляд цього законопроекту може відбутися у Верховній Раді у вересні. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив народний депутат України, заступник голови фракції "БПП" Анатолій Матвієнко, передає УНН.

На запитання, коли законопроект щодо запровадження на частині території Донбасу воєнного стану з'явиться у парламенті, А.Матвієнко зазначив: "Я думаю, його розгляд можливий у вересні, а поява цього документа можлива ще до завершення цієї сесії".

"Якщо це прозвучало з Адміністрації Президента, чи з РНБО, то очевидно такий законопроект готується", - додав народний депутат.

А.Матвієнко пояснив, що у парламенті давно триває дискусія з приводу того, що "варто було б оголосити ці території окупованими, а не прикриватися лише антитерористичною операцією, а якщо так, то тоді це відповідний статус і відповідна політика і повноваження інститутів влади, включаючи Президента як головнокомандуючого".

Як повідомляв УНН, у БПП заговорили про можливість запровадження воєнного стану на окремих територіях Донбасу.

Українські Національні Новини

Політика