parlament-turechchini-zatverdiv-nizku-statti-zmin-do-konstitutsiyi

Парламент Туреччини затвердив низку статей змін до конституції

 • 7698 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Парламент Туреччини затвердив перші сім статей у другому турі голосування в ніч на четвер щодо конституційного законопроекту, який розширить повноваження президента Реджепа Таїпа Ердогана, передає УНН з посиланням на Reuters.

Дві найбільші опозиційні партії в парламенті заявили, що законопроект з 18 статей міг би дозволити Р.Ердогану правити до 2029 року, живити авторитаризм.

Сім статей, затверджених у ніч на четвер, включають в себе збільшення кількості депутатів з 550 до 600, зниження мінімального віку, щоб бути законодавцем, з 25 до 18, а також проведення парламентських і президентських виборів разом кожні п'ять років.

Сьома стаття дає можливість президенту бути членом політичної партії. Після голосування по кожній з 18 статей, законодавці проведуть остаточне голосування щодо пакету в цілому. Голосування, як очікується, буде завершено в п'ятницю ввечері.

Якщо парламент остаточно затвердить конституційний пакет змін, він буде винесений на референдум, як очікується, навесні.

Законопроект потребує підтримки щонайменше 330 депутатів для відправки на референдум.

Українські Національні Новини

Новини Світу