parubiy-rozpoviv-yak-domovitisya-z-mvf-i-ne-pospishati-z-pidnyattyam-tarifiv

Парубій розповів, як домовитися з МВФ і не поспішати піднімати тарифи

 • 11422 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. У разі ухвалення Верховною Радою закону про Антикорупційний суд з урахуванням рекомендацій Венеційської комісії, на чому наполягали у Міжнародному валютному фонді, можна домовитися про поетапність або відтермінування підняття тарифів в Україні. Про це заявив голова українського парламенту Андрій Парубій в ефірі ток-шоу "Право на владу", передає УНН.

"Якщо нам вдасться прийняти закон про Антикорупційний суд, врахувавши ключові висновки Венеційської комісії, ми будемо мати шанс, здобувши довіру у відносинах з МВФ, домовитися про поетапність або відтермінування підняття тарифів. І ми над тим дуже активно і щільно працюємо", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка назвали ключові питання у співпраці з МВФ

При цьому Парубій додав, що ведуться відповідні переговори з МВФ та іншими партнерами України.

Нагадаємо, раніше у МВФ зазначили, що під час розгляду законопроекту щодо Антикорупційного суду в парламенті потрібно врахувати поправки, необхідні для приведення остаточного тексту закону у повну відповідність передбаченим програмою зобов’язанням та рекомендаціям Венеційської комісії Ради Європи.

Крім того, МВФ заявив, що Україна повинна виконувати обіцянки щодо узгодження цін на газ з ринковою у рамках програми кредитування в розмірі 17,5 млрд доларів.

Українські Національні Новини

Політика