pavelko-rozpoviv-pro-velicheznu-kilkist-uchasnikiv-dogovirnikh-matchiv-v-period-yogo-kerivnitstva-ffu

Павелко розповів про величезну кількість учасників договірних матчів в період його керівництва ФФУ

 • 8833 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Президент Федерації футболу України Андрій Павелко розповів, що з 2015 року в схемах організації договірних матчів була задіяна дуже велика кількість учасників. За його словами, “ниточка слідства” в цій справі повинна привести до кожного конкретного організатора договірних змагань. Про це повідомив сьогодні, спілкуючись з журналістами, передає УНН.

"Точну кількість (договірних матчів починаючи з 2015 року - ред.) я так не можу сказати зараз. Я думаю, що ця інформація у Нацполіції є, вони це відстежили, працювали в рамках закону, у них була повна можливість вести цей моніторинг. Я впевнений, що ця інформація ще буде доповнюватися, тому що, наскільки я сьогодні знаю, величезна кількість людей були в це залучені - агенти, адміністратори клубів, арбітри, президенти клубів. І я впевнений, що чим глибше в цю тему увійде слідство, - почнуть даватися цікаві свідчення. Ця ниточка повинна привести до кожного, хто брав участь в організації цих договірних матчів", - сказав він.

Павелко впевнений, що ні для кого ніяких індульгенцій в рамках розслідування кримінальної справи про "договірні матчі" не буде.

"Кожен, хто сьогодні і весь цей час брав участь в цих договірних матчах, буде розслідуваний і буде дана оцінка їх діям", - уточнив він.

Нагадаємо, що Павелко очолює ФФУ з березня 2015 року.

Також нагадаємо, що в НАЗК зараз ініціювали перевірку його декларацій про доходи, яка може тривати протягом мінімум двох місяців.

Крім цього, раніше ЗМІ повідомили про можливу причетність президента ФФУ Павелка до створення "бюджетної монополії" в рамках проекту з будівництва та реконструкції футбольних полів зі штучним трав'яним покриттям по всій країні.

Зокрема, журналісти з'ясували, що компаніям, пов'язаним з ФФУ, вдалося освоїти понад 260 млн грн бюджетних коштів "на трав'яних полях". При цьому ЗМІ зазначають, що закупівлі послуг в компанії "ФФУ Продакшн" - комерційна дочка ФФУ - проходили за завищеними цінами.

Українські Національні Новини

Політика