pensiyniy-fond-ne-maye-pidstav-dlya-pererakhunku-pensiy-eks-pravookhorontsyam-na-kirovogradschini-pf

Пенсійний фонд не має підстав для перерахунку пенсій екс-правоохоронцям на Кіровоградщині - ПФ

 • 5616 переглядiв

КРОПИВНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 12 грудня. УНН. ГУ Пенсійного фонду у Кіровоградській області не має підстав для перерахунку пенсій екс-правоохоронцям. Аби розпочати роботу в цьому напрямку, в управління з відповідним рішенням має звернутись Міністерство внутрішніх справ. Поки такого звернення не надходило. Про це під час прес-конференції в ОДА поінформувала начальник головного управління Пенсійного фонду в області Наталія Сімонян, передає кореспондент УНН.

“Дійсно, відповідно до ст. 63 закону України про пенсійне забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян, в разі підвищення будь-якого з видів грошового забезпечення, проводиться перерахунок пенсій. Даний перерахунок визначено Кабміном відповідно до певного порядку. Цей порядок затверджений постановою № 45 ще в 2008 році. Відповідно до норм цієї постанови, безпосередньо відомство, до якого відносяться пенсіонери, на сьогодні ми говоримо про Міністерство внутрішніх справ, повинно прийняти рішення і повідомити Пенсійний фонд про підстави проведення перерахунку. Потім Пенсійний фонд повідомляє свої головні управління в областях про необхідність проведення даного перерахунку, відправляє списки у Міністерство і вони нам надають довідки про грошове забезпечення МВС, на сьогодні у нас із 12 тис. 300 силових пенсіонерів, пенсіонерів МВС — 5 тис. 81 чоловік”, — повідомила Н.Сімонян.

Також вона додала, що наразі Міністерство внутрішніх справ України про підстави для перерахунку пенсій пенсіонерам МВС рішення не надавало, тому і Пенсійний фонд на свої головні управління певне рішення про проведення таких перерахунків не надсилає.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, пенсіонери МВС долучились до Всеукраїнської акції протесту і провели пікети у Кропивницькому, вони вимагають підвищення пенсій.

Українські Національні Новини

Економіка