peregovori-schodo-obyednannya-kipru-vidnovlyatsya-v-sichni

Переговори щодо об'єднання Кіпру відновляться в січні

 • 3932 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадіс та президент невизнаної Турецької республіки Північного Кіпру Мустафа Акинджи домовилися про відновлення переговорів щодо об'єднання Кіпру в січні 2017 року. Про це йдеться у заяві ООН, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"Переговори відновляться 9 січня в Женеві, але їм передуватимуть зустрічі команд перемовників на Кіпрі", - йдеться в заяві.

Сторони мають визначити, яку територію вони контролюватимуть у майбутній федерації. У переговорах братимуть участь також Велика Британія, Греція та Туреччина, які повинні забезпечити дотримання миру на острові після підписання угоди.

Наприкінці листопада переговори щодо об'єднання Кіпру зайшли у глухий кут та були припинені. Острів залишається розділеним на дві частини з 1974 року, коли Туреччини вторглася на його територію у відповідь на спробу проведення перевороту задля об'єднання Кіпру із Грецією. У 1983 році на окупованій півночі острова була проголошена Турецька республіка Північного Кіпру, яку визнала тільки Туреччина. Із 2004 року грецька Республіка Кіпр є членом Євросоюзу.

Українські Національні Новини

Новини Світу