peregovori-schodo-siriyi-startuvali-u-zhenevi

Переговори щодо Сирії стартували у Женеві

 • 11393 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Міжсирійські переговори поновилися в Женеві, четвертий раунд стартував з двосторонніх зустрічей їх учасників зі спецпосланцем ООН щодо Сирії Стаффаном де Містурою, передає УНН з посиланням на РИА Новости.

Першою приїхала делегація уряду Сирії на чолі з постійним представником при ООН Башаром Джаафарі.

Як повідомляється, головними темами переговорів, які проходять після майже річної перерви і появи нового переговорного майданчика в Астані, стануть створення нового уряду Сирії, проекти нової конституції країни і проведення виборів.

Формат дискусій в Женеві поки офіційно не оголошено - чи будуть зустрічі прямими, як наполягає на цьому опозиція, або ж спецпосланець продовжить практику човникової дипломатії, послідовно зустрічаючись з кожним з них. Сам С.де Містура на прес-конференції, яка відбулася напередодні, також не вніс ясності в свій розклад хоча б на четвер. За його словами, він вирішить щодо формату після зустрічей з делегаціями сьогодні в першій половині дня.

Разом з тим, джерело, близьке до організації переговорів, повідомило, що о 15:00 (16:00 за Києвом) учасники переговорів зберуться на вітальне слово С.де Містури, запрошені також представники країн-членів Міжнародної групи підтримки Сирії.

При цьому раніше джерело в інший делегації повідомило, що у другій половині дня 23 лютого заплановано пленарне засідання за участю всіх сирійських делегацій, які приїхали в Женеву.

Нагадаємо, посланець ООН не очікує прориву у нових переговорах по Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу