peremovyny-tryvaly-ponad-6-hodyn-solskyi-proviv-skladnu-rozmovu-z-polshcheiu-ta-yes-shchodo-rozblokuvannia-kordonu

"Перемовини тривали понад 6 годин": Сольський провів "складну" розмову з Польщею та ЄС щодо розблокування кордону

 • 23602 переглядiв

Після 6-годинних "важких" переговорів між Україною, Польщею та ЄС, а також профільними асоціаціями, було обговорено спільні підходи до вирішення кризи, пов'язаної з блокуванням Польщею трьох пунктів перетину кордону, що спричинило затримку близько 370 вантажівок.

Представники Міністерства, спільно з профільними асоціаціями, в рамках тристороннього формату "Україна-Польща-Євросоюз", обговорили питання щодо розблокування кордону, про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, пише УНН.

Деталі

Протягом 6 годин учасники зустрічі в тристоронньому форматі"Україна-Польща-Євросоюз", а також представниками профільних асоціацій, обговорювали питання розблокування кордону та виробляли спільні підходи для вирішення кризової ситуації.

Це була складна, але відверта розмова між міністерствами та асоціаціями. Важливо, що попередньо вже обговорили варіанти вирішення, які незабаром будуть озвучені. Водночас, питання складне для всіх сторін і потребує додаткового часу. Дякую кожному з партнерів за особисте залучення в процес пошуку рішень

- прокоментував Микола Сольський міністр агрополітики України.

Нагадаємо

Поляки продовжують блокувати три прикордонні пункти пропуску, через що в чергах стоять близько 370 вантажівок.

Ірина Колеснік

Економіка