perevazhna-bilshist-ukraintsiv-vvazhaiut-shcho-ukraina-zberihaie-vlasnyi-suverenitet-opytuvannia-kmis

Переважна більшість українців вважають, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

 • 32583 переглядiв

Більшість українців (68%) вважають, що Україна зберігає свій суверенітет і здатна приймати власні рішення, тоді як 25% вважають, що Україна здебільшого втратила свій суверенітет і перебуває під контролем Заходу, згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології.

Майже 70% українців вважають, що Україна зберігає власний суверенітет та здатна ухвалювати власні рішення. Чверть громадян України вважають навпаки, також те, що перебуває під контролем Заходу. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, пише УНН.

Деталі

Переважна більшість українців – 68% – вважають, що Україна зберігає власний суверенітет та здатна ухвалювати власні рішення. Вважають, що Україна переважно втратила власний суверенітет і перебуває під контролем Заходу та скоріше виконує його команди – 25%. Решта 7% не змогли визначитися із своєю думкою

- йдеться в дослідженні.

Раніше КМІС публікував результати, як українці зараз сприймають допомогу від Заходу Україні. Помітно більше вірять у "втрату суверенітету" ті, хто вважає, що Захід втомився від України і хоче натиснути на Україну для поступок. Серед них 36% вірять, що Україна втратила суверенітет (хоча при цьому 60% не вважають так).

Серед же тих, хто вважає, що Захід лишається серйозним союзником України, лише 15% вважають, що Україна переважно втратила суверенітет, а 78% бачать Україну суверенною і здатною ухвалювати власні незалежні рішення.

Нагадаємо

Більшість українців виступають за повне усунення російської мови з офіційного спілкування після повномасштабного російського вторгнення в лютому 2022 року.