perevazhna-chastyna-naselennia-krain-nato-pidtrymuie-viiskovu-dopomohu-ukraini

Переважна частина населення країн НАТО підтримує військову допомогу Україні

 • 32171 переглядiв

Більшість населення в країнах НАТО підтримує те, що їхня держава надає Україні військову допомогу у боротьбі рф.

Більшість мешканців країн НАТО підтримують ідею Альянсу продовжувати військову підтримку України. Про це свідчать результати опитування, яке провів Північноатлантичний альянс, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що у 2023 році НАТО продовжила відстежувати сприйняття громадянами Альянсу оборони та безпеки.

Результати показують значну згоду з тим, що членство в НАТО зменшує ймовірність іноземного нападу (61%, відповідно до 2022 року), а підтримка збільшення витрат на оборону зросла на п’ять процентних пунктів (40% у 2023 році; 35% у 2022 році).

Більшість респондентів Альянсу погоджуються з тим, що їхня країна продовжує надавати підтримку Україні (63%)

- йдеться у звіті НАТО. 

Більшість респондентів Альянсу погоджуються з тим, що їхня країна продовжує надавати підтримку Україні (63 відсотки).

"Кожен день зволікання має наслідки": Генсек НАТО закликав союзників надати Україні більше боєприпасів14.03.24, 13:48 • [views_0]

Найбільше продовження військової підтримки України підтримують у в Албанії, Португалії, Ісландії, Фінляндії та Норвегії.

Водночас найбільше противників щодо цього питання в Угорщині, Чехії, Греції, Болгарії та у Словаччині.

Доповнення

У відомстві розповіли, що опитування проводити у 31 країні Альянсу та Швеції (на момент опитування вона не була членом НАТО - ред.). 

У всіх країнах, які проводили онлайн-опитування, була досягнута вибірка щонайменше 1000 респондентів на країну. У країнах, які проводили опитування телефоном, було опитано щонайменше 500 осіб на країну. Загалом було проведено 30 925 інтерв’ю.

Онлайн-співбесіди з квотуванням за статтю, віком та регіоном. В Албанії та Чорногорії опитування проводилися телефоном та методом випадкової вибірки. Усі дані були зважені відповідно до останньої статистики населення.

Нагадаємо

Президент Польщі Анджей Дуда планує запропонувати підвищити вимоги до оборонних витрат країн НАТО з 2% до 3% ВВП під час свого майбутнього візиту до США і переговорів з союзниками.