pershi-peremovini-schodo-spilnogo-upravlinnya-gts-proydut-21-22-lyutogo

Перші перемовини щодо спільного управління ГТС пройдуть 21-22 лютого

 • 11934 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. На сьогоднішній день, десять європейських країн зацікавились спільним управлінням української газотранспортної системи (ГТС), і перші інтерв’ю з зацікавленими компаніями пройдуть 21-22 лютого. Про це в мережі Facebook повідомив віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон, передає УНН.

"Провели перше засідання робочої групи, яку уряд України уповноважив провести попередні консультації з міжнародними операторами магістральних газових систем, які зацікавлені стати нашими партнерами в управлінні газотранспортною системою України. І вже 21-22 лютого проводимо перші інтерв’ю із тими компаніями, які надіслали свої пропозиції Україні. Маємо близько десяти зацікавлених партнерів, двоє з яких представляють відомі в Європі газові консорціуми. Свій інтерес увійти в спільне управління національною ГТС висловили Бельгія, Франція, Голландія, Польща, Словаччина, Іспанія, Італія, Румунія, Греція та Німеччина", - йдеться в повідомлені.

Він додав, що паралельно до 1 березня 2018 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості України чекає пропозиції від інших компаній, які з тих чи інших причин не встигли подати свої пропозиції до 1 лютого.

"Після перемовин, робоча група сформує пропозиції до умов конкурсу і запропонує їх на розгляд Уряду і Верховної ради для проведення прозорого пошуку надійного міжнародного партнера для Магістральних газопроводів України", - резюмував В.Кістіон.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України продовжив термін прийому пропозицій від потенційних партнерів зі спільного управління української газотранспортною системою (ГТС) до 1 березня 2018 року.

Українські Національні Новини

Політика