pid-chas-vizytu-v-pekin-blinken-hovorytyme-pro-zanepokoiennia-vid-pidtrymky-kytaiem-rosii-cnn

Під час візиту в Пекін Блінкен говоритиме про занепокоєння від підтримки Китаєм росії - CNN

 • 15821 переглядiв

Очікується, що під час свого візиту до Китаю Державний секретар США Ентоні Блінкен зробить рішуче попередження китайським лідерам щодо підтримки їхньою країною зусиль росії з нарощування виробництва озброєнь у зв'язку з продовженням війни в Україні.

Під час свого візиту в Китай, який розпочався в середу, державний секретар США Ентоні Блінкен може виступити з рішучим попередженням щодо підтримки росії. Про це йдеться в матеріалі CNN, передає УНН.

Деталі

Держсекретар Блінкен прибув до Китаю в середу, де, як очікується, виступить з рішучим попередженням китайським лідерам щодо підтримки країною зусиль росії з нарощування виробництва зброї в умовах продовження війни в Україні.

Основним постачальником для ВПК Росії є Китай – Блінкен20.04.24, 00:41 • [views_0]

Офіційні представники обох країн припустили, що порядок денний Блінкена буде зосереджений на управлінні відносинами та інформуванні про проблеми, що викликають занепокоєння. Але все ще існують гострі розбіжності, і очікується, що розмова не буде легкою, особливо з питання підтримки Китаєм промислової бази росії.

Ми бачимо, як Китай ділиться верстатами, напівпровідниками, іншими товарами подвійного призначення, які допомогли росії відновити свою оборонно-промислову базу, яку так сильно зруйнували санкції та експортний контроль

- говорив Блінкен на прес-конференції в Італії минулого тижня.

Видання зазначає, що Китай не надає пряму військову підтримку росії, але промислова і логістична допомога, яку він надає, має значний вплив. США намагаються згуртувати союзників, щоб тиснути на Пекін - дипломатичними засобами або, якщо це не вдасться, каральними заходами - з метою припинення надання підтримки, і очікується, що під час свого візиту Блінкен виступить з рішучим меседжем з цього питання, щоб довести, що підтримка росії підриває не лише Україну, але й усю європейську безпеку.

Додамо

Незважаючи на загрозу дій з боку США, представник МЗС Китаю у вівторок під час брифінгу для державних ЗМІ дав зрозуміти, що Пекін навряд чи відступить від своєї підтримки москви, застерігши США від "очорнення нормальних міждержавних відносин" і закликавши США зняти санкції з китайських підприємств.

Очікується, що китайські чиновники також піднімуть питання, що викликають занепокоєння у Блінкена. У Пекіні зростає невдоволення тим, що він вважає активізацією зусиль США зі стримування і придушення Китаю, незважаючи на посилення комунікації між двома країнами після саміту Байдена-Сі в листопаді минулого року. Тим не менш, адміністрація Байдена прагне тримати лінії зв'язку відкритими.

США розробляють санкції щодо китайських банків через їхню роль у співпраці з росією - WSJ23.04.24, 16:09 • [views_0]