pidpalu-na-gribovitskomu-smittyezvalischi-ne-bulo-yu-lutsenko

Підпалу на Грибовицькому сміттєзвалищі не було - Ю.Луценко

 • 9686 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Експертиза встановила, що підпалу на Грибовицькому сміттєзвалищі не було. Про це Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив на брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Минулого тижня...Харківський науково дослідний інститут Міністерства юстиції зробив остаточний висновок про те що на львівській "Збиранці" (ЛКП "Збиранка" - підприємство, що обслуговує Грибовицьке сміттєзвалище - ред.) не було підпалу, а було самозаймання через недотримання технологічних норм ведення цього господарства. Це остаточно ставить крапку в дискусії чи дійсно якісь нічні "свободівці" підпалили "Збиранку" чи насправді ніхто не дотримався технологічних умов зберігання мас сміття", - сказав Ю.Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалося укріплення дамби

За його словами як тільки оригінал висновку прийде львівському обласному прокурору він буде змушений його розглянути разом з рішенням Апеляційного суду про наявність службових злочинів у діях посадових осіб Львівської міської ради.

"Я сьогодні націлив прокурора Львівської області на те, щоб тепер, після експертизи ця справа швидко рухалась. У нього є всі підстави вивчати функціональні обов'язки міського голови, заступників, начальників департаментів і визначатися, хто своєю бездіяльністю призвів до цієї трагедії", - сказав Ю.Луценко.

Українські Національні Новини

Суспільство