pidpilnu-tipografiyu-z-vigotovlennya-aktsiznikh-marok-likvidovano-u-lvovi

Підпільну типографію з виготовлення акцизних марок ліквідовано у Львові

 • 9654 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Поліція ліквідувала у Львові підпільну типографію з виготовлення акцизних марок. Про це повідомляє Департамент комунікацію Національної поліція, передає УНН.

"8 травня поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями міні-підпільних типографій та вилучили 413 тисяч марок акцизного податку України та обладнання для їх виготовлення", - йдеться у повідомленні.

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Національної поліції та слідчі Головного Управління Національної поліції у Львівській області встановили осіб, які організували підпільний друк акцизних марок. Це - мешканці Львова, які у власному помешканні за допомогою комп’ютерного обладнання та з використанням спеціального паперу друкували "липові" марки. За інформацією правоохоронців їх продукція користувалася попитом у підпільних виробників алкогольної продукції.

Одного із організаторів підпільної друкарні затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрито кримінальне провадження за ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України, за якою відкрито кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня 2018 року запроваджується нове маркування тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва (крім сигарет з фільтром і без фільтра, цигарок).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП