pidvischennya-minimalki-spratsyuye-na-ukhvalennya-derzhbyudzhetu-2017-politolog

Підвищення мінімалки спрацює на ухвалення Держбюджету-2017 - політолог

 • 19690 переглядiв

Володимир Фесенко впевнений, що шанси на ухвалення проекту Державного бюджету на 2017 рік є достатньо високими, порівнюючи з минулим роком

КИЇВ. 4 грудня. УНН. На ухвалення держбюджету на 2017 рік впливає два чинники: по-перше, прийняття вже цього проекту в першому читанні, а також підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН розповів політолог Володимир Фесенко.

"Думаю, що шанси достатньо високі прийняти бюджет 8 грудня. У будь-якому разі, цього року ми бачимо, що бюджетний процес відбувається менш конфліктно, не так як минулого року, коли не вистачало голосів, коли треба було домовлятися. Зараз, як на мене, абсолютна більшість депутатів двох фракцій коаліції готові підтримати бюджет, а крім того, дві депутатські групи підтримали (проект Держбюджету - ред.) у першому читанні. Є індикатор – в першому читанні (проект - ред.) бюджет ухвалили без особливих проблем", - сказав В.Фесенко.

На думку експерта, безумовно, треба буде ще узгоджувати з різними фракціями та з різними депутатськими групами проект. І такі переговори будуть відбуватися і напередодні голосування, але зараз шансів на ухвалення проекту Держбюджету набагато більше, ніж було, наприклад, минулого року.

"Підвищення мінімальної зарплати теж працює зараз на ухвалення бюджету. Бюджет збалансований. Безумовно, ідеальних бюджетів не буває в природі. У США та в багатьох європейських країнах там теж бюджет з дефіцитом", - зазначив він.

Політолог додав, що нюанс полягає в тому, що за рахунок збільшення мінімальної заробітної плати, збільшуються і надходження.

"Саме збільшення мінімальної заробітної плати – це саме чинник голосування за бюджет. Уявіть, що фракції, які будуть голосувати проти бюджету, їх будуть звинувачувати, що вони не голосували за підвищення мінімальної заробітної плати. Так що цей крок щодо підвищення мінімальної заробітної плати – він якраз теж спрацьовує на підтримку (проекту - ред.) бюджету. Тому шанси є, достатньо великі, що (проект - ред.) бюджет буде проголосовано", - підсумував він.

Нагадаємо, 20 жовтня Верховна Рада ухвалила проект Держбюджету-2017 у першому читанні.

Як повідомляв УНН, 18 листопада Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що сподівається, що Державний бюджет на 2017-й рік буде ухвалений 8 грудня.

Українські Національні Новини

Політика