pitannya-ukrayini-vidigravalo-vazhlivu-rol-u-ramkakh-zustrichi-glav-mzs-g20-z-gabriel

Питання України відігравало важливу роль у рамках зустрічі глав МЗС G20 - З.Габріель

 • 11175 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. На зустрічі міністрів закордонних справ країн G20 в німецькому Бонні, яка тривала два дні, учасники обговорили кілька великих міжнародних тем, починаючи від сирійського врегулювання, допомоги африканським країнам і програми сталого розвитку до 2030 року, і закінчуючи ситуацією на Донбасі, передає УНН з посиланням на РІА "Новости".

Глава МЗС ФРН і одночасно господар зустрічі Зігмар Габріель нагадав, що Німеччина щорічно виділяє близько 30-40 млрд євро на вирішення проблем, пов'язаних з міграцією та біженцями, захистом клімату і країнами, що розвиваються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Р.Тіллерсону не змогли забронювати готель у Бонні

Міністр підкреслив, що таким чином Берлін сприяє "безпеці і стабілізації в світі" не менше, ніж ті країни НАТО, які прагнуть "збільшити свої військові бюджети".

"Теми Сирії і України відігравали важливу роль на ряді зустрічей в рамках G20 в Бонні", — сказав міністр З.Габріель, підбиваючи підсумки зустрічі у форматі "двадцятки".

За його словами, зустріч в Бонні стала підготовкою для "нового раунду політичного врегулювання", який відбудеться у наступний четвер у Женеві.

Деякі учасники боннської зустрічі відразу після закінчення заходу попрямували до Мюнхена, де незабаром розпочнеться Мюнхенська конференція з питань безпеки.

Українські Національні Новини

Політика