pitannya-veto-dlya-ekspertiv-u-zakoni-pro-antikoruptsiyniy-sud-sche-ne-uzgodzheno-nardep

Питання вето для експертів у законі про Антикорупційний суд ще не узгоджено - нардеп

 • 9119 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Україна очікує рішення міжнародних партнерів щодо узгодження позицій щодо питання процедури вето для міжнародних експертів у законопроекті про Антикорупційний суд. Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат Ігор Лапін, передає кореспондент УНН.

"Нам ще потрібно провести засідання комітету, тому що вчора, на його засіданні були озвучені питання, які більш-менш узгоджені робочими групами за участі міжнародних партнерів. Але рішення щодо рекомендації до другого читання ми ще не отримали. Тому нам потрібно буде ще збирати комітет – на цей час ми очікуємо рішення наших міжнародних партнерів з приводу узгодження позицій по питанню процедури вето (для міжнародних експертів – ред.)", - розповів Лапін.

Напередодні профільний парламентський комітет з питань правової політики та правосуддя підтримав узгоджені з Венеційською комісією пропозиції щодо Антикорупційного суду.

У коментарі УНН член цього комітету Юрій Дерев’янко повідомив, що у законопроекті про Антикорупційний суд потрібно ще погодити питання про право вето міжнародної ради експертів.

Українські Національні Новини

Політика