pivnichniy-potik-2-pidrivaye-ukrayinskiy-suverenitet-derzhdep-ssha

"Північний потік -2" підриває український суверенітет – держдеп США

 • 12268 переглядiв

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Російський "Північний потік -2" підриває колективну енергобезпеку ЄС та суверенітет України, і потрібен РФ для отримання важелів управління у Західній Європі. Про це під час круглого столу заявив радник з питань європейської енергетичної безпеки державного департаменту США Бенджамін Шмітт, передає кореспондент УНН.

"Північний потік -2" підриває колективну енергобезпеку Європи й очевидно підриває український суверенітет. Він розділить Європу і зробить деякі країни залежними від російських енергоресурсів і відкриє шлях до політичної корупції… Цей проект не є просто комерційним для РФ, це просто для того, щоб отримати якісь важелі управління у західній Європі й також мати політичний вплив там, щоб допомогти російським геополітичним цілям. Це практично російська компанія проти Європи", – підкреслив Б.Шмітт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія поділяє позицію США щодо "Північного потоку - 2"

Нагадаємо, адміністрація президента США Дональда Трампа завершує роботу над пакетом санкцій проти компаній, що беруть участь у реалізації проекту “Північний потік — 2”, їх можуть застосувати протягом декількох тижнів.

Українські Національні Новини

Політика