ploschu-imeni-nyemtsova-u-vashingtoni-vidkriyut-u-richnitsyu-yogo-vbivstva

Площу імені Нємцова у Вашингтоні відкриють у річницю його вбивства

 • 10301 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. У річницю смерті опозиційного політика Бориса Немцова у Вашингтоні офіційно відкриють площу під його іменем, передає УНН з посиланням на “Радіо Свобода”.

Мер столиці США Мюріел Баузер підписала ухвалений раніше міською радою закон, що передбачає присвоєння площі перед посольством Російської Федерації імені Бориса Нємцова.

Офіційна церемонія відкриття відбудеться в третю річницю загибелі Нємцова – 27 лютого.

Нагадаємо, російського опозиційного політика, депутата Ярославської міської думи Бориса Нємцова застрелили в центрі Москви. Б.Нємцов йшов по Великому Кам'яному мосту із супутницею – громадянкою України Г.Дурицькою.

За фактом вбивства Б. Нємцова ГУ СК Росії у Москві відкрито кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 105 КК РФ (вбивство) і ст. 222 КК РФ (незаконний обіг зброї).

Кілька людей із Чечні були заарештовані і звинувачені у вчиненні злочину: Заур Дадаєв, якого слідство вважає безпосереднім виконавцем злочину, а також Хамзат Баха, Анзор і Шадід Губашеви і Тамерлан Ескерханов, обвинувачені в причетності до вчинення злочину.

Пізніше був заочно арештований колишній офіцер батальйону “Північ” Руслан Мухудінов, якому висунули заочне звинувачення в організації вбивства.

Однак родичі і адвокати Б.Немцова висловили скептицизм з приводу офіційної версії звинувачення, наполягаючи на тому, що вбивство було скоєне на замовлення чільних російських високопосадовців.

Українські Національні Новини

Суспільство