po-spivrobitnikam-vv-vogon-vivsya-z-filarmoniyi-i-gotelyu-ukrayina-s-shulyak

По співробітникам ВВ вогонь вівся з Філармонії і готелю “Україна” — С.Шуляк

 • 7796 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. По співробітникам Внутрішніх військ вогонь вівся з Філармонії і готелю “Україна”. Про це колишній командувач Внутрішніх військ МВС Станіслав Шуляк сказав під час відеодопиту у межах розгляду справи за обвинуваченням п’яти екс-беркутівців, передає кореспондент УНН.

"По правоохоронцям, які знаходилися на Майдані незалежності вогонь вівся з боку Філармонії, по правоохоронцям, які відступили до вул. Ольгінська вогонь вівся з готелю "Україна",- сказав С.Шуляк.

За його словами з боку Філармонії по співробітникам ВВ було зроблено кілька пострілів крупним дробом.

Він також зазначив, що ситуативно ухвалив рішення про відступ ВВшників від Жовтневого палацу.

Озброєний спецпідрозділ “Омега” в бойовій готовності чергував у тилу внутрішніх військ після подій 18 лютого.

"20 лютого, коли була основна маса загиблих протестуючих, моїми "наблюдатєлями" було встановлено, що вогонь вівся з верхніх поверхів готелю "Україна",- сказав С.Шуляк.

Він зазначив, що вогонь вівся з різних позицій.

"Мені був дзвінок від одного з керівників СБУ про можливість безперешкодного проходу групи "Альфа" для огляду приміщення готелю",- сказав С.Шуляк.

Він зазначив, що даний захід не був проведений, так як не вдалося досягнути домовленості зі стороною протестувальників.

"Переговори велися безпосередньо з комендантом майдану А.Парубійом",- уточнив С.Шуляк.

Нагадаємо, Святошинський районний суд Києва розглядає справу проти п’ятьох екс-беркутівців Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янишевського, підозрюваних у розстрілі активістів Євромайдану.

28 листопада у Святошинському райсуді Києва допитали екс-президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, за даними ГПУ, станом на 10 лютого 2016 року у межах кримінальних проваджень щодо вбивств 48 активістів, замахів на вбивства 80 активістів повідомлено 25 підозр екс-беркутівцям.

Раніше повідомлялося, що з 22 екс-бійців “Беркуту” у розшуку перебуває 18 осіб, адже інші — під вартою. Начальник департаменту захисту національної діяльності СБУ А.Дублік доповів, що деякі з колишніх бійців “Беркуту” перебувають на території Білорусі та Польщі. Інтерпол відмовив Україні у оголошенні бійців “Беркуту” у міжнародний розшук.

Також за даними ГПУ, сім “беркутівців” переховуються на території, підконтрольній “ДНР” і “ЛНР”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП