podachu-vodi-na-teritoriyu-okupovanoyi-luganschini-pripineno-z-1-grudnya-oda

Подачу води на територію окупованої Луганщини припинено з 1 грудня - ОДА

 • 10468 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Через заборгованість КП “Попаснянський районний водоканал” перед ТОВ “Луганське енергетичне об’єднання” розміром 124 млн грн з 1 грудня було знеструмлено агрегати Петровської насосної станції 2-го підйому, якими здійснювалася подача води на територію ОРЛО, передає УНН з посиланням на прес-службу Луганської ОДА.

"На сьогодні заборгованість КП “Попаснянський районний водоканал” перед ТОВ “Луганське енергетичне об’єднання” за спожиту електричну енергію складає близько 124 млн грн. Виходячи з наявної заборгованості, ТОВ “Луганське енергетичне об’єднання” 1 грудня 2016 року знеструмило агрегати Петровської насосної станції 2-го підйому, якими здійснювалася подача води на територію ОРЛО (у напрямку Луганська) близько 10 тис. куб. м на добу", — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, раніше, з метою врегулювання цієї ситуації в рамках домовленостей тристоронньої контактної групи у Мінську для проведення розрахунків за поставлену воду на непідконтрольну українській владі територію створено
ТОВ "Джерело нового життя".

"25 серпня 2016 року між КП "Попаснянський районний водоканал" та ТОВ "Джерело нового життя" укладено договір на послугу з централізованого питного водопостачання, відповідно до якого розрахунки повинні розпочатися з 4 вересня поточного року. Але, на 1 грудня 2016 року – жодного розрахунку не здійснено", - йдеться у повідосленні.

"Існує єдиний шлях поновлення водопостачання: та сторона повинна почати сплачувати за поставлену воду, яка була надана на непідконтрольну українській владі територію в повному обсязі. Така позиція абсолютна безвідповідальна саме перед луганчанами, які проживають там. Особи, що взяли на себе відповідальність за життя наших громадян на окупованих територіях, піддають їх небезпеці залишити без води у зимовий період. Починайте якомога скоріше виконувати умови договору, де прописаний механізм сплати", – зазначив заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц.

Як повідомляв УНН, витрати на водопостачання окупованої Луганщини за рік сягнули 230 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП